اخبار

کرسی علمی راهکارهای کنترل سگ‌های بی‌صاحب با ارائه عضو هیئت علمی دانشکده دامپزشکی دانشگاه لرستان برگزار شد

۱۴۰۳/۱۰/۰۳

در راستای مسئولیت اجتماعی دانشگاه، کرسی علمی، ترویجی، کاربردی، با عنوان «کنترل سگ‌های بی‌صاحب ناقل بیماری‌های انگلی و میکروبی توسط شهرداری‌ها در ایران از ابتدا تا سال 1403 و بررسی علل عدم موفقیت در کنترل جمعیت آنان»، توسط دانشگاه لرستان با همکاری دانشگاه علوم پزشکی استان لرستان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه لرستان، در این کرسی که روز دوشنبه، 3 دی‌ماه سال جاری به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی استان لرستان با حضور کارشناسان اداره کل حفاظت محیط زیست لرستان، مدیریت پسماند شهرداری خرم‌آباد، اداره کل دامپزشکی لرستان، معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی لرستان و تعدادی از دانشجویان برگزار شد دکتر حسن نایب‌زاده، عضو هیئت علمی دانشکده دامپزشکی دانشگاه لرستان به بیان «مسئله» پرداخت.

دکتر نایب‌زاده با اشاره به لزوم اجرای دستورالعمل کنترل جمعیت سگ‌های بی‌صاحب در شهر خرم‌آباد مصوب سال 1401، توضیح داد ایجاد حصار بین سگ‌های نر و ماده جهت تفکیک جنسیتی بین آن‌ها در مرکز نگه‌داری سگ‌های بی‌صاحب، بلافاصله پس از جمع‌آوری آنان در مرکز، ضروری است.

همچنین مراجع ذی‌صلاح جهت جلوگیری از افزایش جمعیت سگ‌های بی‌صاحب و جلوگیری از ورود شغال، گرگ و روباه به شهر و حومه آن باید از غذا‌رسانی عمومی در حجم زیاد به سگ‌ها توسط مردم، جلوگیری نمایند.

عضو هیئت علمی دانشکده دامپزشکی دانشگاه لرستان تصریح کرد نکته‌ی مهم در اجرای دستورالعمل مصوب سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور، تداوم و استمرار در اجرای مفاد دستورالعمل است و روند کار و نتایج حاصله، بایستی به‌صورت سالیانه، مورد ارزیابی قرار گیرد.

به گفته‌ی دکتر نایب‌زاده، با توجه به اینکه مدیریت پسماند جهت اجرای این دستورالعمل، نیازمند همکاری سایر ادارات مربوطه است پیشنهاد می‌َشود ادارات، در این زمینه، نهایت همکاری و همفکری را با مدیریت پسماند شهرداری داشته باشند.

در کرسی علمی مذکور، به لزوم تعیین تکلیف یا عقیم‌سازی سگ‌های بی‌صاحب بلافاصله چند روز پس از جمع‌آوری سگ‌ها، اشاره شد به‌گونه‌ای که نگه‌داری طولانی مدت سگ‌های بی‌صاجب در مرکز نگه‌داری سگ‌ها، به هیچ‌وجه مورد نظر نیست.

در این کرسی، دکتر شیرزاد فلاحی، استاد دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی استان لرستان به بیان خطرات ناشی از بیماری اکینوکوکوزیزکیستی در انسان پرداخت.

وی تشریح کرد برخی جراحی‌های انجام شده در بیمارستان‌های خرم‌آباد مربوط به وجود کیست هیداتید در بدن است که عامل این بیماری از طریق آب و مواد غذایی آلوده به انسان منتقل می‌شود.

خانم دکتر خیراندیش، استاد دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی لرستان، نیز در این کرسی به خطرات ناشی از انگل لیشمانیا، اشاره کرد.

وی لیشانیوز را یکی از بیماری‌های مهم مشترک بین انسان و سگ دانست که با کنترل جمعیت سگ‌های بی‌صاحب می‌توان از شیوع این بیماری جلوگیری نمود.

در پایان کرسی، هریک از کارشناسان به بیان مشکلات و موانع موجود در حوزه کاری خویش در رابطه با سگ‌های بی‌صاحب، پرداختند.

گفتنی است شیوه‌نامه مدیریت کنترل جمعیت سگ‌های بی‌صاحب تهیه شده توسط سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور به پیوست این خبر {فایل ضمیمه} است.

گزارش تصویری
دانلود فایل ضمیمه
فایل را مطالعه کنید
اندازه فایل : 569.8 KB

۱۴۰۳/۱۰/۰۳ - ۲۲:۰۳
۱۸۲ بازدید